søndag den 6. december 2015

Onglet sous vide eller pande

Så er det tid til et af de dejlige hemmelige udskæringer - Onglet - eller det mere mundrette danske ord nyretap(per).

Jeg var lidt i mig selv, om hvorledes denne ellers allerede møre stykke kød skulle tilberedes bedst.

Nyretapper skal ikke have ret lang tid eller grader da det ellers hurtigt kan blive leverpostej-agtigt, hvilket skal undgås.

Da jeg havde købt ca 800g nyretap til 4 personer, (jeg regner altid med ca. 200g kød pr. mand) man skulle jo nødig gå ned på kød.

Nyretap har desværre en sene i midten, hvilket gør den god til at skære op i to og prøve to forskellige tilberedelser.

Derfor vælger jeg at forsøge både på pandestegt og sous vide, således at selskabet kan teste hvad der er bedst.








Sous vide tilberedning
Da nyretap i forvejen er ret mørt, skal den ikke have ret lang tid og ej heller for varmt. Derfor vil jeg anbefale 1-1.5 time ved 55C. hvor man har brændt det af på panden før og efter.


Det er vigtigt at kødet bliver afkølet inden man vakuumere kødet.

Pandestegt
Når man tilbereder en nyretap på panden, skal det have 3 min på hver side. Det er vigtigt det ikke får for meget, da det skal serveres næsten råt inden i.



















Tilbehør


Tilbehøret var her en dejlig mango salat med bacon og dertil en hjemmelavet bearnaise.

















Dommen

Det var meget svært at sætte ord på hvad der var bedst. Den pandestegte har en friskhed, og mørhed ala tartar. Hvor den sous vide tilberedte havde en mørhed som en god oksemørbrad. Smagen har den sousvide stegte lidt mere skarp smag som fx leverpostej eftersmag, uden at det smagte grimt, men man kunne smage lidt forskel på de to tilberedninger. Vi var enige om at de to tilberedningsformer hver i sær var rigtig gode, og det var svært at sige den ene var bedst. men hvis jeg selv skulle vælge vil jeg sige at såfremt det er som hovedret synes jeg den sous vide tilberedte var bedst. Hvis man derimod laver nyretap som en forret så vil jeg anbefale den stegt, oven på dampet grønkål eller palmekål, evt med en stripe smeltet smør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar